top of page
Schermafbeelding 2021-06-06 om 22.11.02.

Het
enneagram

Waarom gedraag ik mij eigenlijk zoals ik doe?

Laat het enneagram je helpen!


Door de enneagram type test in te vullen, maak je binnen 40 tot 60 minuten een deep dive in je onderbewuste. Het komt snel tot de oorsprong van gedrag en daarom ontzettend effectief.

Wat levert het je op?
  • Inzicht in waarom je doet wat je doet, denkt en voelt

  • Een heldere spiegel in waar je nu mogelijk vastloopt en belemmeringen ervaart

  • Een persoonlijk rapport dat je helpt jezelf beter te begrijpen

  • Helpt je bij het aan anderen (manager, partner etc.) kunnen vertellen wat JIJ nodig hebt, ontwikkelen wilt enzovoort.

Voorbeeld opties

Optie 1

Digitale vragenlijst


Op maat gemaakt rapport

Binnen 2 werkdagen in je mail
 

Online duiding van je rapport van 60 min

€150 (incl. BTW)

Optie 2

Online intake á 45 min

 

Digitale vragenlijst


Op maat gemaakt rapport

Digitaal én hardcopy

Offline duiding rapport en coachingsessie van 90 min

€249 (incl. BTW)

Hoe werkt het?
 

Het Enneagram geeft je inzicht in jouw persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Het geeft je een profiel, een blijk van herkenning voor jezelf en de mensen om je heen. Het model gaat voor je werken als je de ‘automatische piloot’ herkent in jezelf. Het Enneagram helpt je met het bewust maken wat nog onbewust is in je persoonlijkheid. Het gaat om het herkennen van je onbewust automatisch denken, voelen en doen. Of toe wel; de bril waardoor je waarneemt naar jezelf, de wereld en anderen. Zodat je bewust een andere keuze kan maken.

 

Je bent vast al wel eens met een persoonlijkheidsmodel in aanraking gekomen. Je kent dan vast ook het fijne gevoel en blijk van herkenning dat een profiel kan geven. Maar dat is vaak voor maar even. Het Enneagram geeft je niet alleen een profiel. Het Enneagram onderscheidt zich van de andere modellen omdat het niet alleen gedrag beschrijft maar ook drijfveren. Het beschrijft de 'waarom' achter jouw denken, voelen en handelen.


Het Enneagram geeft je zo een profiel én handvatten voor zelfontwikkeling.

Wat is het?

 

 

Je kunt het enneagram voor je zien als een negenpuntige ster in een cirkel. Op elk punt van de ster staat een persoonlijkheidstype, die dus allemaal op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn (het ene type staat dichter bij je dan het andere). Waar het enneagram precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er wordt gezegd dat delen van de enneagramleer al heel oud zijn en voortkomen uit het christendom, het boeddhisme en de kaballaleer.
 

De negen persoonlijkheidstypes in het enneagram, een cirkel met daarin een negenpuntige ster, staan ieder op een andere manier in het leven. Ze hebben een ander wereldbeeld en reageren verschillend op situaties. De een laat zich meer leiden door zijn hart, de ander door zijn hoofd of ‘buikgevoel’ (instinct).

Enneagram ster.png
bottom of page