top of page

Artikel: Wat is bewustzijn?

Beter-in-je-vel-door-je-onbewuste-brein-

Bewustwording is het bewust worden van wie je bent, wat je doet en van de patronen die je bent gaan leven. Als je dat eenmaal weet, dan kun je ook dingen veranderen en bewust kiezen voor een ultiem gelukkig leven. Maar wat is bewustwording? Bewustwording is dat je je bewust wordt van jezelf. We denken dat we leven vanuit ons denken, maar dat is niet zo. We leven vanuit onze onbewuste programmering. Het gaat dus om bewustwording van je gedachten, van je emoties en vooral van alles wat er op een dieper niveau in je omgaat.

Hoe werkt ons onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn in vijf fases uitgelegd

De onverwerkte emoties en de pijnlijke beperkende overtuigingen liggen opgeslagen in de miljarden cellen waaruit ons lichaam bestaat. We zijn ons dat echter niet meer bewust, want die informatie is weggezakt in ons onderbewustzijn. Toch weet het lichaam precies wat je ooit hebt meegemaakt. Kijk dus niet vreemd op van jezelf als je in sommige situaties anders reageert dan je zou willen. Op dat moment vertelt je lichaam jouw verhaal. In het algemeen is dat dus jouw ‘kindverhaal’. Ook al zijn we er niet meer bewust mee in contact. We worden er wel 95% van ons leven door geleid.

Een - Hersengolven en bewustwording

Als kind zijn we open wezens en zitten we op een hypnose stand. Dat betekent dat de hersengolven van een kind langzamer gaan dan bij volwassenen. Daarom komt alles wat je als kind meemaakt direct bij je binnen, op een zodanige wijze dat je denkt dat dit de waarheid is. Hoe ouder je wordt, des te sneller je hersenen gaan werken.

Twee - Deltafase en bewustwording

Deze hersengolven kunnen in onze hersenen worden waargenomen. Hersengolven zijn eigenlijk minuscule elektrische stroompjes, die een soort chemische reactie afgeven. Hierdoor ontstaan emoties. De hersenen van een kind hebben een lagere frequentie dan de hersenen van een volwassene. Er is dus veel minder activiteit. Een baby heeft hersenen die volledig op deltaniveau zitten. Dit is de zwaarste 'hypnose' stand die je maar kunt bedenken.

Drie - Thetafase en bewustwording

Tijdens de eerste twee jaar van ons leven ontwikkelen onze hersenen zich en komen we als kind meer in de thetafase terecht. In deze fase vertonen de hersenen meer activiteit, maar nog steeds is het een intense 'hypnose' stand. We kunnen nog niet goed nadenken, maar we nemen alles scherp waar en geloven alles wat we zien. Met al die beelden en ervaringen vormen we ons beeld van de wereld. Het is een kinderlijk beeld, dat als zodanig wordt vastgelegd op de harde schijf van onze hersenen. Al die informatie zakt dus ook naar onze prille cellen en zo wordt onze persoonlijkheid stap voor stap gevormd.

Vier - Alpha fase en bewustwording

van ons zesde tot twaalfde levensjaar zitten wij mensen op de alpha trilling. Dit is een ontspannen aanwezig zijn, waarin we nog sterk met onszelf zijn verbonden. Als je nu even je ogen sluit en een paar keer diep in- en uitademt, zak je als vanzelf naar deze alpha staat van zijn.


Vijf - Beta fase en bewustwording

Vanaf ons twaalfde levensjaar ontwikkelen we ook de bèta trilling. Dit is de staat van zijn waarbij we beslissingen  moeten nemen en waarbij we onze hersenen goed gebruiken om bewust informatie op te nemen. Het dagbewustzijn van een emotioneel ‘gezond’ mens wisselt deze bèta stand af met de ontspannen alpha stand. Hoe meer stress iemand ervaart, des te meer deze persoon in de bèta frequentie zit. Juist dan is ontspanning essentieel. Stap voor stap ontwikkelen we ons als baby vanuit het deltaniveau verder naar een volwassen mens met een dag bewustzijn waarin we in de alfa-bèta staat leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21610_1.jpg

Alles wat je durft te voelen en onder ogen durft te komen, verandert. Dat is kwantumfysica wet. Normaal gesproken gaan we echter op de loop voor onze gevoelens. We willen ze niet voelen, want vaak doet het dan pijn. Het ego wil je per definitie beschermen voor die pijn en weet niet dat het daardoor juist erger wordt. Door elke keer alle gevoelens weer onder de mat te schoffelen, blijf je vastzitten in oude patronen en overtuigingen. Je zit vast in de mind. Dat is per definitie beperkt.
 

Jij bent zoveel meer dan je denkt. Je kunt zoveel meer dan je denkt!

 

 

Bron: Revier, M (2016). Bewustwording voor geluk. https://spirit-coaching.nl/bewustwording-voor-geluk/

Foggy Mountains

We can not become what we want, by remaining what we are.
- Max Depree -
 

bottom of page